Zonnedak de Hoeve produceert stroom!

Op zaterdag 15 juni 2024 heeft de feestelijke opening van Zonnedak de Hoeve plaatsgevonden. Dit werd gedaan door de wethouder van Duurzaamheid van de gemeente Veldhoven, Mariëlle Giesbertz.

Begin mei 2024 waren alle beschikbare KempenStroomDelen verkocht, dat waren er 3090. Ruim de helft van de 304 leden van KempenStroom heeft deelgenomen aan dit eerste project. Vanaf half mei levert het zonnedak stroom.

Achtergrond informatie Zonnedak de Hoeve

Op bedrijvencentrum de Hoeve in Zandoerle in de gemeente Veldhoven, heeft KempenStroom een zonnedak met 763 zonnepanelen gerealiseerd.

We hebben een SCE subsidie voor Zonnedak de Hoeve, wat betekent dat de overheid voor 15 jaar een bodemprijs van 13.1 cent per kWh garandeert. Daarop is de businesscase uitgerekend. Als de stroomprijs hoger is, is dat alleen maar gunstig, als de stroomprijs eronder zakt springt de overheid bij. Een hele fijne zekerheid dus!

We zijn vanaf 5 september 2023 van start gegaan met de uitgifte van KempenStroomDelen (KSD). Door middel van KSD lenen leden van KempenStroom geld aan hun coöperatie, waarmee de coöperatie projecten kan realiseren.

Kijk voor meer informatie over de uitgifte van KempenStroomDelen op pagina ‘Participeren’

Het specifieke van project Zonnedak de Hoeve is dat leden die woonachtig zijn in de zogenaamde postcoderoos (postcodegebieden rond het project) voorrang hebben gekregen voor deelname aan het project. Dit is een voorwaarde van de Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE) waarvan KempenStroom in dit project gebruik maakt.

Het gaat hier om de volgende postcodes: 5501, 5503, 5504, 5505, 5506, 5507 en 5511.