KempenStroom

KempenStroom is een coöperatie van inwoners uit de Kempen en omgeving die zich wil inzetten voor het lokaal opwekken van duurzame energie. Hiervoor wil KempenStroom zich toeleggen op het ontwikkelen, bouwen en beheren van grootschalige installaties zoals zonnedaken, zonneparken en windmolens.

Deze installaties zullen binnen haar werkgebied, op door de gemeentes aangewezen locaties, worden gebouwd. Als werkgebied zien we voorlopig de volgende gemeenten: Bergeijk, Bladel, Eersel, Oirschot, Reusel de Mierden, Valkenswaard en Veldhoven.

Hierbij vindt KempenStroom het erg belangrijk dat omwonenden van die locaties vanaf het begin nauw betrokken worden bij de ontwikkeling van nieuwe installaties, en daar ook financieel van kunnen profiteren.

Zonnedak de Hoeve

Het project Zonnedak de Hoeve in Veldhoven gaat in oktober 2023 gerealiseerd worden!

De subsidie voor dit project is toegekend, de huurovereenkomst met de dakeigenaar is ondertekend, en het project is aangemeld bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Vanaf 5 september 2023 zijn we van start gegaan met de uitgifte van KempenStroomDelen (KSD). Door middel van KSD lenen leden van KempenStroom geld aan hun coöperatie, waarmee de coöperatie projecten kan realiseren.

Kijk voor meer informatie op pagina ‘Zonnedak de Hoeve’

Kijk voor meer informatie over de uitgifte van KempenStroomDelen op pagina ‘Participeren’

Inschrijven voor KempenStroomDelen:

Leden die willen inschrijven voor KempenStroomDelen moeten eerst een KempenStroom account aanmaken. Informatie over het aanmaken van je account krijg je in de bevestiginsmail van je lidmaatschap van KempenStroom.

Nadat je je account aangemaakt heeft, kun je inloggen de volgende knop:  (Marieke, er staat niet bij wat je moet doen al je ent ingelogd, dat is wel nodig, met screenshots denk dus, dus op een soort tussenpagina)

DatumAgenda
Activiteit
Waar
Wo 15 meiALVwordt nog bekendgemaakt

Nieuws

Presentatie Derde Algemene Ledenvergadering, inclusief Toekomstvisie KempenStroom, 23 november 2023
Stand van zaken zonneparken Laarakkerdijk in Reusel, november 2023
OnlineEnergieWorkshop KempenStroom 16 november 20.00 uur. Speciale aandacht voor Zonnedak De Hoeve in Veldhoven
Informatiebijeenkomst Zonnedak de Hoeve, woensdag 1 november, 19.30 uur in Veldhoven