KempenStroom

KempenStroom is een coöperatie van inwoners uit de Kempen en omgeving die zich wil inzetten voor het lokaal opwekken van duurzame energie. Hiervoor wil KempenStroom zich toeleggen op het ontwikkelen, bouwen en beheren van grootschalige installaties zoals zonnedaken, zonneparken en windmolens.

Deze installaties zullen binnen haar werkgebied, op door de gemeentes aangewezen locaties, worden gebouwd. Als werkgebied zien we voorlopig de volgende gemeenten: Bergeijk, Bladel, Eersel, Oirschot, Reusel de Mierden, Valkenswaard en Veldhoven.

Hierbij vindt KempenStroom het erg belangrijk dat omwonenden van die locaties vanaf het begin nauw betrokken worden bij de ontwikkeling van nieuwe installaties, en daar ook financieel van kunnen profiteren.

Zonnedak de Hoeve

Het project Zonnedak de Hoeve in Veldhoven gaat in oktober 2023 gerealiseerd worden!

De subsidie voor dit project is toegekend, de huurovereenkomst met de dakeigenaar is ondertekend, en het project is aangemeld bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Vanaf 5 september 2023 zijn we van start gegaan met de uitgifte van KempenStroomDelen (KSD). Door middel van KSD lenen leden van KempenStroom geld aan hun coöperatie, waarmee de coöperatie projecten kan realiseren.

Kijk voor meer informatie op pagina ‘Zonnedak de Hoeve’

Kijk voor meer informatie over de uitgifte van KempenStroomDelen op pagina ‘Participeren’

Inschrijven voor KempenStroomDelen:

Leden die willen inschrijven voor KempenStroomDelen moeten eerst een KempenStroom account aanmaken. Informatie over het aanmaken van je account krijg je in de bevestiginsmail van je lidmaatschap van KempenStroom.

Nadat je je account aangemaakt heeft, kun je inloggen de volgende knop:  (Marieke, er staat niet bij wat je moet doen al je ent ingelogd, dat is wel nodig, met screenshots denk dus, dus op een soort tussenpagina)

DatumAgenda
Activiteit
Waar
Za 15 juni, 15.30 - 17.30 uurOpening Zonnedak de Hoeved'Ouw School, Oude Kerkstraat 18 in Veldhoven

Nieuws

Opening Zonnedak de Hoeve was zeer geslaagd!
Opening Zonnedak de Hoeve, zaterdag 15 juni
Inloopavond Zonnepark Voortse Heikant op woensdag 12 juni
Energie Expo in Bladel, 8 juni. Presentatie KempenStroom ‘Energievoorziening in de Kempen anno 2030’