Zonnedak Zandoerle

Op een bedrijvencentrum in Zandoerle in de gemeente Veldhoven, gaat KempenStroom een zonnedak realiseren van ongeveer 1100 zonnepanelen. De aansluiting bij Enexis is veiliggesteld.

Voor dit project is half januari 2023 een SCE subsidie aangevraagd. De Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE) vervangt de fiscale regeling verlaagd tarief (beter bekend als de postcoderoosregeling), maar heeft nog steeds als kenmerk dat alleen bewoners uit de postcoderoosgebieden in de directe omgeving kunnen deelnemen. Deelnemende postcodes: 5501, 5503, 5504, 5505, 5506, 5507, 5511.
We hebben diverse offertes aangevraagd en de keuze voor het bedrijf dat het zonnedak gaat installeren is gemaakt, het businessplan is opgesteld en de SCE subsidie aanvraag is nu in behandeling. Hier hopen we binnen 3 maanden uitsluitsel over te krijgen.

De verwachting is dat dit Zonnedak in Zandoerle in 2023 kan worden gerealiseerd.

Nadat de subsidie is toegekend zullen we beginnen met het werven van deelnemers aan dit zonnedak (minimaal 100). Deelnemen gaat doormiddel van het aankopen van KempenStroomDelen. Uitleg hierover is te vinden op de pagina Participeren.