Zonnedak de Hoeve: alle KempenStroomDelen zijn verkocht!

Stand van zaken Zonnedak de Hoeve

Er is hard gewerkt aan Zonnedak de Hoeve afgelopen weken. Eind april is de laatste hand gelegd aan het leggen van de panelen, alle 763 panelen liggen nu op het dak.

Op 1 mei is er begonnen met het graven van de kabel langs de Hoogeloonsedijk naar de transformator. Die weg is een week dicht ivm deze werkzaamheden. De gemeente heeft een alternatieve route geschikt gemaakt zodat Bedrijvencentrum De Hoeve toch bereikbaar is gedurende die dagen.

De aansluiting van Enexis staat gepland op dinsdag 14 mei. Dus als alles goed verloopt kan het zonnedak vlak na het Hemelvaart weekend stroom gaan leveren!

Opening Zonnedak de Hoeve:

De opening van Zonnedak de Hoeve gaan we feestelijk vieren op zaterdagmiddag 15 juni vanaf 15 uur. Meer informatie hierover volgt in komende nieuwsbrief.

Achtergrond informatie Zonnedak de Hoeve

Op bedrijvencentrum de Hoeve in Zandoerle in de gemeente Veldhoven, heeft KempenStroom een zonnedak met 763 zonnepanelen gerealiseerd.

We hebben een SCE subsidie voor Zonnedak de Hoeve, wat betekent dat de overheid voor 15 jaar een bodemprijs van 13.1 cent per kWh garandeert. Daarop is de businesscase uitgerekend. Als de stroomprijs hoger is, is dat alleen maar gunstig, als de stroomprijs eronder zakt springt de overheid bij. Een hele fijne zekerheid dus!

We zijn vanaf 5 september 2023 van start gegaan met de uitgifte van KempenStroomDelen (KSD). Door middel van KSD lenen leden van KempenStroom geld aan hun coöperatie, waarmee de coöperatie projecten kan realiseren.

Kijk voor meer informatie over de uitgifte van KempenStroomDelen op pagina ‘Participeren’

Het specifieke van project Zonnedak de Hoeve is dat leden die woonachtig zijn in de zogenaamde postcoderoos (postcodegebieden rond het project) voorrang hebben gekregen voor deelname aan het project. Dit is een voorwaarde van de Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE) waarvan KempenStroom in dit project gebruik maakt.

Het gaat hier om de volgende postcodes: 5501, 5503, 5504, 5505, 5506, 5507 en 5511.